Tegenwoordig zijn podcasts razend populair voor het opdoen van kennis en inspiratie. Tijdens het fietsen, hardlopen, of tijdens het koken zetten we graag een podcast op. Ook over geldzaken zijn er tal van podcasts te vinden, in dit artikel lees je over mijn favorieten.

Goed met Geld Podcast

De eerste podcast over geldzaken die ik regelmatig luisterde is de Goed met Geld Podcast. In deze podcast behandelen hosts Arjan en Bas allerlei geldzaken zoals FIRE, belastingen, beleggen, verzekeringen, en besparen. Juist omdat deze podcast zo’n breed scala aan onderwerpen behandelt, is er altijd wel een interessante aflevering te vinden.


Jong Beleggen de Podcast

Niet werken voor je geld, maar je geld voor jou laten werken. Een bekende uitspraak voor iedereen die veel met financiën bezig is. Dit is precies waar Jong Beleggen de Podcast over gaat: je geld aan het werk zetten door te beleggen. Host Pim Verlaan behandelt de ins en outs van beleggen en is een absolute aanrader voor beginnende beleggers.

In de afleveringen leer je over beleggingsstrategieën, beleggingsproducten, brokers, en de analyse van aandelen. De strategie van de host is dividendbeleggen, maar ook groeiaandelen komen aan de orde. Daarnaast zijn er regelmatig interessante gasten aanwezig in de show, zoals Ernst-Jan Pfauth.


Financiële tips in je mailbox

Maximaal één keer per maand de nieuwsbrief met handige tips!

Je Geld en/of je Leven

Deze podcast gaat niet alleen over geld, maar ook over de balans in je leven. Want moet alles altijd maar wijken voor meer geld? Vanuit verschillende invalshoeken interviewt Michiel van Vugt gasten met uiteenlopende achtergronden en van verschillende leeftijden over hun relatie met geld.


Zo word je steenrijk!

Martijn van den Berg van Vrijheid Vastgoed bespreekt in de podcast “Zo word je Steenrijk!” onderwerpen als (passief) inkomen, beleggen, vrijheid, en een goede money mindset.

Bekende (zoals Janneke Willemse van Blondjes Beleggen Beter en Yes-R) en minder bekende gasten schuiven aan om open over deze onderwerpen te spreken. In de podcast krijg je handige tips om zelf ook steenrijk te worden.


Advertentie - Lees hieronder verder

De Onzichtbare Hand

Hoewel deze podcast voor het laatst opgenomen is in 2019, is hij nog steeds relevant. In De Onzichtbare Hand gaat Milou Brand samen met deskundigen op zoek naar de werking van de economie. De kennis van haar orakel Jort Kelder is de leidraad. Onder meer de huizenmarkt, beleggen, en werk komen aan de orde. De podcast luistert lekker makkelijk weg, dus ook als je weinig verstand van geldzaken hebt is ‘ie prima te volgen.


Welke podcasts luister jij?

Staat jouw favoriete podcast over geldzaken en investeren in deze lijst, of luister je naar andere podcasts? Drop jouw favoriete podcast in de reacties.

Delen: