Albert Heijn Premium

Bij de meeste winkels krijg je al gauw een klantenkaart aangeboden waarmee je korting krijgt en mee kunt doen aan spaaracties. Bij de Albert Heijn krijg je de bonuskaart, waarmee je de korting op afgeprijsde producten krijgt. Sinds een tijdje krijg je ook persoonlijke aanbiedingen in de “bonus box” gekoppeld aan je bonuskaart. Nieuw van Albert Heijn is Albert Heijn Premium. Maar wat kun je daar mee?

Albert Heijn Premium-abonnement

In feite is Albert Heijn Premium gewoon een abonnement. Voor €12 per jaar krijg je allerlei extra voordelen en mogelijkheden. Het lijkt een beetje op Select van Bol.com, waarmee je als Select-lid gratis bezorging en andere voordelen krijgt. Op het moment van schrijven krijg je met Albert Heijn Premium het volgende:

  • 10 persoonlijke aanbiedingen in je bonus box (niet-leden krijgen er 5)
  • Altijd 10% korting op biologische producten
  • Je spaart voor spaaracties en koopzegels twee keer zo snel (je krijgt dus twee zegels als je er normaal één zou krijgen).
  • Korting op andere abonnementen zoals:
Financiële tips in je mailbox

Maximaal één keer per maand de nieuwsbrief met handige tips!

De moeite waard?

Dat er voordelen aan Albert Heijn Premium zitten is duidelijk, maar of ze de €12 per jaar waard zijn hangt af van je persoonlijke situatie. Als je vaak biologische producten koopt loopt die 10% korting per product op de lange termijn flink op (houd er wel rekening mee dat de korting niet geldt voor artikelen die op dat moment al in de aanbieding zijn).

Als je Bol.com Select gebruikt, dan tikt 50% korting hierop flink aan. Hetzelfde geldt voor de 50% korting op Gall&Gall Premium. Met die twee samen heb je het abonnement van Albert Heijn Premium er al bijna uit. Maar dan moet je deze twee abonnementen wel echt gebruiken.

Laat je regelmatig je boodschappen thuis bezorgen en gebruik je daarvoor de AH Bezorgbundel (daarmee worden je boodschappen gratis thuisbezorgd), dan heb je na een jaar het abonnement er uit.

Koopzegels sparen

Met Albert Heijn Premium gaat het sparen van koopzegels twee keer zo snel. Normaal gesproken kun je voor elke euro aan boodschappen een koopzegel van €0,10 kopen. Met het Premium-abonnement koop je voor elke euro aan boodschappen voor €0,20 aan koopzegels.

Het sparen van koopzegels is vooral interessant vanwege de relatief hoge rente die je krijgt: 6%. Voor een volle spaarkaart moet je €49 aan koopzegels kopen, de spaarkaart kun je vervolgens inwisselen voor €52: dat is €3 winst. Als je vier spaarkaarten per jaar bij elkaar spaart, heb je dus aan rente al €12 verdiend en daarmee je Premium-abonnement terugverdiend.

Heb jij al Albert Heijn Premium?

Is een Albert Heijn Premium-abonnement voor jou de moeite waard en heb je al een abonnement afgesloten – en wat biedt jou het meeste voordeel? Laat het weten in de reacties hieronder, of stuur een berichtje op Facebook, Twitter, of Instagram.

Delen: