Dat 2020 een bijzonder jaar is, daar zijn we het met z’n allen wel over eens. Maar het is niet alleen het jaar van de wereldwijde coronacrisis. Dit jaar zag ook MoneyMeister het levenslicht. In dit artikel een terugblik op 2020, en een vooruitblik op volgend jaar.

Gevoed door m’n grote interesse in financiële onafhankelijkheid, beleggen, en fintech ontstond het idee voor MoneyMeister. Door veel over deze onderwerpen te lezen doe ik veel kennis op. En wat is nog mooier dan kennis opdoen? Precies, kennis delen! Na lang nadenken over een goede naam voor het blog, en een korte offline aanloop met een aantal proefartikelen registreerde ik in februari 2020 de domeinnaam: MoneyMeister was geboren.

De 10 meest gelezen artikelen

Inmiddels staan er 55 artikelen op MoneyMeister, gemiddeld zo’n één artikel per week dus. Uiteenlopend van bespaartips tot de basis van beleggen, op z’n Japans budgetteren en de hypotheekregels voor het nieuwe jaar. De volgende artikelen werden het meest gelezen in 2020:

Advertentie - Lees hieronder verder

Cijfers over 2020

Als je van geld houdt, houd je van cijfers. Hieronder een overzicht met het jaar van MoneyMeister in cijfers:

Aantal artikelen55
Aantal woorden33.600
Aantal reacties op artikelen27
Gemiddeld aantal woorden per artikel610
Aantal Facebook-volgers417
Aantal Instagram-volgers310
Het jaar in cijfers (momentopname van 21-12-2020)

Doelen voor volgend jaar

Het publiceren van een blog kost geld. Hierbij kun je denken aan kosten zoals hosting, de domeinnaam, stockfoto’s, advertenties etcetera. Het doel is dat er in ieder geval break-even gedraaid wordt (dat is in 2020 overigens ook gelukt). Alles wat daarbovenop binnenkomt aan inkomsten uit advertenties en advertorials, wordt vervolgens gebruikt om verder te groeien, of om te beleggen.

Een gemiddelde van één artikel per week lijkt een goede hoeveelheid die ook te combineren is met werk en m’n privéleven. Het doel is dan ook om dit zo door te zetten. De onderwerpen die volgend jaar aan bod komen zullen vergelijkbaar zijn met die van dit jaar: besparen, beleggen, fintech, en werken aan je money mindset.

Waar wil jij meer over lezen in 2021?

Heb je ideeën voor of behoefte aan artikelen over een bepaald onderwerp? Laat het dan weten in de reacties onder dit artikel, of stuur een berichtje op Facebook, Twitter, of Instagram!

Delen: