Bux Zero Review

Bux Zero is zeer geschikt voor de beginnende belegger die wel zelf wil bepalen in welke aandelen en ETF's hij of zij investeert, maar niet overrompeld wil worden met allerlei geavanceerde mogelijkheden. Bux Zero biedt een makkelijk te gebruiken app, die je zonder onnodige details laat beleggen in aandelen van je favoriete bedrijven. Met 'Mijn beleggingsplan' kun je bovendien maandelijks automatisch beleggen in ETF's.

Pluspunten

  • Makkelijk in gebruik, weinig kennis nodig
  • Investeer in je favoriete bedrijven
  • Geld inleggen met iDeal
  • Gratis aandeel bij aanmelding

Minpunten

  • Belangrijke informatie over aandelen mist (ticker symbol)
  • Niet mogelijk om geavanceerde orders te plaatsen

Het is je vast niet ontgaan dat steeds meer Nederlanders hun geld liever beleggen dan op een spaarrekening zetten. Voor het grootste gemak kun je kiezen voor een beleggings-platform als Peaks, wil je helemaal zelf de controle dan kies je voor DEGIRO. En daartussen zit Bux Zero, ideaal voor beginners die net dat beetje meer zelf willen doen.

Wat direct opvalt bij het openen is hoe simpel en overzichtelijk de app is. Waar je bij meer geavanceerdere beleggings-platform vaak wordt overrompeld met rood en groen kleurende koersen en allerlei andere informatie houdt Bux Zero het simpel. Enkel de naam van het aandeel en de laatste koerswijziging wordt getoond, zonder opsmuk.

Aanmelden bij Bux Zero

Het aanmelden bij Bux Zero gebeurt vrijwel geheel in de mobiele app en kost slechts een paar minuten. Je wordt in een aantal stappen door het proces geloodst. Naast het opgeven van je naam en e-mailadres, dien je je te identificeren. Financiële dienstverleners, en zo ook Bux Zero, zijn namelijk verplicht om hun klanten te vragen zich te identificeren. Dit doe je door een foto van je identiteitsbewijs te maken en een selfie te uploaden, de rest wijst zich vanzelf in de app.

Gratis Aandeel

Nieuwe klanten van Bux Zero krijgen na aanmelding een gratis aandeel. Dit aandeel wordt willekeurig geselecteerd en heeft een waarde tussen de €0 en €200. Met een beetje geluk krijg je een aandeel dat een leuke waarde heeft, zoals Apple of Coca-Cola. Het gratis aandeel wordt op werkdagen van 15:45 tot 22:00 uitgekeerd, dus het kan eventjes duren voor je het aandeel ontvangt.

Financiële tips in je mailbox

Maximaal één keer per maand de nieuwsbrief met handige tips!

Beginnen met beleggen bij Bux Zero

Nu je aanmelding afgerond is, begint het echte werk. Zoals gezegd is de gebruikersinterface van de app heel simpel. Een goed begin is het ‘Discover’-scherm. Hier kun je zoeken naar een specifiek aandeel of ETF, of een lijst van een bepaald soort aandeel bekijken. Bovendien kun je ook zoeken op categorie en land.

Bux Zero - Discover
Bux Zero: Discover

Amerikaanse aandelen

Zo heb je de beschikking over een lijst met Amerikaanse aandelen, waar bekende namen als Amazon, Apple, Beyond Meat, Coca-Cola, Netflix, of Nike op staan. Zo investeer je in bedrijven die je tof vindt en waarvan jij denkt dat het een goede investering is.

Beleggen in ETF’s

Ook kun je een lijst van bekende ETF’s bekijken. ETF’s zijn in feite mandjes met aandelen van verschillende bedrijven. Door in ETF’s te investeren, zorg je voor een goede spreiding, en verklein je het risico op (grote) verliezen. Hier vind je onder meer ETF’s zoals VWRL (Vanguard All-World), TRET (Global Real Estate, VanEck), en verschillende ETF’s van iShares.

Dividendaandelen

Een andere interessante lijst is de lijst met aandelen die deze maand ex-dividend gaan, en dus op korte termijn dividend gaan uitkeren. Dit is met name interessant als je graag een portfolio wilt opbouwen dat een passief inkomen genereert op basis van dividend, of dat je extra wilt laten aangroeien door het dividend te herinvesteren.

Advertentie - Lees hieronder verder

Aandelen kopen en verkopen

Om te voorkomen dat je lukraak in aandelen en ETF’s gaat handelen kun je in de app informatie over de huidige koers en het bedrijf er achter vinden. Met deze informatie kun je vervolgens besluiten om te kopen of te verkopen.

Informatie over aandelen

Bux Zero geeft per aandeel en ETF precies de informatie die je als beginnend belegger nodig hebt. Naast een grafiek met het verloop van de koers over de afgelopen periode, vind je een aantal statistieken zoals koersen, marktkapitalisatie, dividendrendement, en ex-dividenddatum. Daarna volgt nog een kleine toelichting over het bedrijf achter het aandeel of de bedrijven in de ETF.

Ik mis wel het ticker symbol. Elke asset op de beurs heeft een lettercode waarmee de betreffende asset geïdentificeerd kan worden, die van Apple is bijvoorbeeld ‘AAPL’, en die van Netflix ‘NFLX’. Zeker bij ETF’s, kan enkel de naam van de asset nog wel eens voor verwarring zorgen. Door ook het ticker symbol te tonen, weet je in ieder geval zeker naar welke asset je zit te kijken.

Wanneer je een aandeel of ETF in bezit hebt, zie je ook de details over je eigen positie in de asset. In deze details zie je onder meer het aantal van de asset dat je in bezit hebt (bijvoorbeeld ’10 aandelen’), je winst of verlies voor vandaag, en je winst of verlies sinds de aankoop. Ook de huidige waarde en de gemiddelde aankoopprijs vind je terug bij de details.

Watchlist

Om de beurs in de gaten te houden kun je aandelen en ETF’s toevoegen aan je watchlist. Dit is een lijst met favorieten die je altijd snel kunt bekijken met de snelkoppeling in het menu. Achter het aandeel staat het percentage winst of verlies van vandaag, en door erop te tikken zie je de huidige koers.

Een aandeel kopen

Een aandeel kopen is erg makkelijk: je geeft aan hoeveel stuks je van een aandeel wilt kopen en kiest eventueel een ordertype (standaard staat deze op ‘marktorder‘, de makkelijkste variant). Als je bestedingsruimte groot genoeg is, wordt de order uitgevoerd. Helaas kun je geen order plaatsen als de beurzen gesloten zijn (handelen kan sowieso niet als de beurs gesloten is, maar bij andere platformen kun je wel alvast je order plaatsen, zodat deze wordt uitgevoerd bij het openen van de beurs). Tegelijkertijd zorgt het ontbreken van deze mogelijkheid er ook voor dat het gebruik van Bux Zero makkelijk blijft.

Een aandeel verkopen

Ook het verkopen van een aandeel is makkelijk, wederom geef je aan om hoeveel stuks het gaat. Bovenin het scherm kun je eventueel kiezen met welk type order je de verkoop wilt uitvoeren. Na het uitvoeren van de order wordt de opbrengst toegevoegd aan je bestedingsruimte. Nu kun je het geld laten terugboeken naar je bankrekening, of er natuurlijk een ander aandeel voor kopen.

Mijn beleggingsplan

Periodiek inleggen en op een vast moment in de maand hetzelfde bedrag investeren is een bewezen beleggingsstrategie. Het is niet alleen makkelijk, maar je komt op de lange termijn uit op een goede gemiddelde aankoopprijs. Daarnaast wordt je minder beïnvloed door emoties. Met Bux Zero kun je precies dit doen, met de functie ‘Mijn Beleggingsplan’.

Je kiest een datum waarop je je beleggingsplan wilt laten uitvoeren: bijvoorbeeld de 28e van de maand. Daarna kies je één of meerdere ETF’s die je wilt aankopen, en je activeert je beleggingsplan. Vanaf dat moment worden de geselecteerde ETF’s elke maand op de 28e gekocht.

Bux Zero: Mijn Beleggingsplan

Mocht de koers gedurende de maand flink gestegen zijn, dan laat Bux Zero je dat weten zodat er geen orders worden uitgevoerd boven de geschatte kosten. De fee voor het uitvoeren van je beleggingsplan is €1 per keer. Het maakt hierbij niet uit hoeveel ETF’s je meeneemt in je plan.

Inzicht in je portefeuille

Je wilt natuurlijk weten hoe het er voor staat met je beleggingen. Vooral als je eenmaal een tijdje aan het beleggen bent en misschien wel elke maand geld in investeert, is het interessant en ook leuk om te zien hoe je portefeuille aangroeit 📈 (en minder leuk als het een tijdje wat minder goed gaat op de beurs).

Bux Zero geeft je hier inzicht in door onder meer je all-time resultaat (dus de winst of het verlies op je aandelen) en je totale portfoliowaarde en vrij te besteden cash te tonen.

Probeer Bux Zero

Lijkt het je interessant om Bux Zero te proberen en te investeren in je favoriete bedrijf? Of investeer je liever in een breed gespreide ETF? Aanmelden bij Bux Zero is gratis en is binnen een paar minuten geregeld!


Let op: met beleggen kunt je je inleg verliezen.
Delen: