Hoewel op praten over geld in Nederland nog vaak een taboe rust, vinden we het allemaal reuze interessant om te zien hoe anderen met hun geld omgaan. Ook op MoneyMeister kun je meekijken met de geldzaken van anderen in de rubriek: Kijk in de Knip.

De EO volgt in de nieuwe zesdelige serie ‘Waar doen ze het van?’ vier gezinnen. Een half jaar lang geven de gezinnen volledige inzage in hun geldzaken. Hoeveel verdienen ze elke maand? En waar geven ze hun geld aan uit? Niets blijft verborgen, de gezinnen laten zelfs hun bankafschriften zien.

Van giga inkomen tot schuldsanering

Het doel van de serie is het bespreekbaar maken van het onderwerp geld en de verschillen in inkomsten en uitgaven tussen verschillende Nederlanders. Zo heeft de familie Azimi een inkomen van €130.000 per maand en zij hoeven dus niet op het geld te letten. Daartegenover staat wel dat meneer Azimi meer op de tijd wil gaan letten die hij aan zijn gezin besteed, omdat hij dag en nacht werkt. De familie Azimi was eerder ook al te zien in de SBS-serie Steenrijk, Straatarm.

De familie De Vrind, die ook gevolgd wordt in de serie, heeft slechts €300 per maand te besteden en wil vanwege de grote schulden die ze hebben het liefst de schuldsanering in.

Alleenstaande moeder Giovanna, die samen woont met haar studerende dochter Isabella, doet ook een boekje open over haar financiën. Ze moeten samen rondkomen van €1.750 per maand, en hier komt ze eigenlijk niet mee uit en ze wil meer grip krijgen op haar geldzaken.

Het vierde gezin, de familie Geerts, heeft elke maand wat meer te besteden, namelijk €4.750. Maar omdat ze zeven kinderen hebben is het ook voor hun een uitdaging om rond te komen.

In de serie volg je dus heel verschillende mensen die allemaal hun eigen uitdagingen hebben op het gebied van hun financiën.

Waar doen ze het van? bekijk je vanaf woensdag 23 september 2020, om 21:35 bij de EO op NPO 1
Delen: