Aanraders

Hier vind je aanraders van MoneyMeister zoals boeken, podcasts, blogs, fintech, en brokers 🤗. Een goed startpunt voor het verbeteren van je financiën of je weg naar FIRE.


Brokers

Beleggen is de manier om je geld voor je te laten werken en zo dichterbij je financiële doel te komen. Of je nu belegt voor het doen van een grote aankoop, huis, appeltje voor de dorst, of eerder stoppen met werken, het begint allemaal bij het kiezen van een goede broker 📈.

Beleggen op de beurs

Het meest bekend is beleggen in aandelen, obligaties, fondsen en indextrackers (ETF’s). Je kunt ervoor kiezen om alles zelf te doen, of je geld door experts te laten beleggen. Ik ben makkelijk begonnen, en doe nu steeds meer zelf.

Beleggen in crypto

Iets spannender en nieuw is natuurlijk het beleggen in cryptovaluta. Hier kun je enorme rendementen mee behalen, maar vergeet niet: een hoog rendement gaat hand in hand met een hoog risico. Voor het eerst in Bitcoin en andere cryptovaluta handelen? Check de stap-voor-stap gids voor beginners 💡.

Fintech banken

Ook vrij nieuw en steeds bekender, fintech banken, ook wel ‘neobanken’ genoemd. Vaak goedkoper dan grootbanken als ING en ABN, en alles kan online geregeld worden. De mobiele apps staan bol van de handige features en slimmigheden zoals virtuele creditcards en budgetting-tools.

Boeken

Er zijn heel veel goede boeken om meer te leren over persoonlijke financiën, FIRE, en beleggen. Dit zijn mijn favorieten 📚:

Podcasts

Ligt luisteren je beter dan lezen? Gelukkig zijn er veel goede podcasts over geldzaken en investeren. Bijvoorbeeld deze 🎧:

Blogs

MoneyMeister is natuurlijk niet het enige blog over personal finance. In onderstaand lijstje tref je een aantal blogs dat ook de moeite waard is 😃.