Scoupy Cashback

Of je nu boodschappen, kleding, of iets anders koopt – af en toe zul je toch de portemonnee moeten trekken. En hoe fijn is het dan als je een klein deel van het aankoopbedrag terugkrijgt? Scoupy maakt het je enorm makkelijk om automatisch cashbacks te ontvangen.

Wat is Scoupy?

Scoupy is een app (beschikbaar voor zowel iOS als Android) waarmee je cashbacks en kortingen kunt ontvangen. Met meer dan 2 miljoen gebruikers is Scoupy de grootste cashback-app van Nederland. Merken kunnen via Scoupy inzicht krijgen in hun klanten en de status van hun merk, en hun merk onder de aandacht brengen van potentiële klanten. Dat doen ze door kortingen, gratis producten, en cashbacks te verstrekken – en daar zit het voordeel voor jou, als de consument.

Op welke uitgaven krijg je cashbacks?

Binnen de Scoupy-app kun je op verschillende manieren cashbacks verdienen. Deze cashbacks worden toegevoegd aan je Scoupy-tegoed, en dit kun je vervolgens laten uitbetalen naar je bankrekening.

Autorewards

Sinds kort kun je je bankrekening koppelen aan je Scoupy-account. Vanaf dat moment ontvang je autorewards. Autorewards zijn cashbacks die automatisch worden uitgekeerd op basis van je aankopen. Scoupy ziet dat je bijvoorbeeld bij Albert Heijn gewinkeld hebt, en keert automatisch een percentage van je aankoopbedrag uit als cashback. Hier hoef je niets voor te doen.

Op het moment van schrijven krijg je autorewards bij de volgende winkels:

Percentage cashbackBedrijven
Van 3.5% – tot 11%Grover, Eye Wish, Expert, Hema, ICI Paris XL, Schuurman Schoenen, De Bijenkorf, Mediamarkt, Action, Lidl.nl, Jumbo
4%Babbel, Intertoys, SKLUM
3%Specsavers
2%Praxis, Primera, Hunkemoller
1%Ikea, Etos, Hornbach, Kruidvat, La Place, Market 33, Winkelstraat.nl
0.5%Dirk, DekaMarkt, Albert Heijn,
Scoupy: autorewards cashback percentages

Er zit wel een beperking op de hoeveelheid cashback die je kunt krijgen met autorewards, namelijk met een maximum van €5 per maand voor de eerste drie maanden, en tot €2,50 per maand voor de maanden daarna. Ook verdien je maar tot €0,50 cashback per winkel.

Wat betreft privacy is het koppelen van je bankrekening is een persoonlijke afweging – Scoupy kan geen bij- of afschrijvingen doen, maar heeft wel inzicht in je transacties.

Cadeaukaarten

In de app kun je giftcards kopen van een groot aantal winkels zoals Zalando, Gamma, en Wehkamp. Als je een giftcard koopt krijg je direct een percentage van de uitgave terug. Zo krijg je op het moment van schrijven bijvoorbeeld een cashback van 6% op een giftcard van Zalando. De giftcard kun je weggeven, maar ook zelf gebruiken.

Op de volgende giftcards krijg je op dit moment een cashback:

Percentage cashbackBedrijven
12%Diner Cadeau
10%Hotel Giftcard
9%Nationale Dinerbon
8%Only for Men
7%Fashion Giftcard, Lees!, Vitaminstore, Wellness & Beautycadeau, Weekendje Weg-giftcard, Kookcadeau, Dagje Uit-giftcard, Sauna en Wellness Cadeaukaart
6%Zalando, Wehkamp, Nike, Bloemencadeau, Wijncadeau
5%Kluscadeau, De Bijenkorf, Huis en Tuin, Douglas, Hema, Etos, Nintendo eShop, Gall & Gall, Hunkemoller, Foot Locker, MyJewellery, Reiscadeau
4%Gamma, Keuzecadeaukaart, Karwei, H&M, Intertoys, AirBnB, Primark, Prenatal, Asos
3%Decathlon, Ticketmaster, Nationale Bioscoopbon, Nationale Boekenbon, Schaatscadeaukaart
2%Primera, UberEats
Scoupy: giftcard cashback percentages

Gratis producten

Naast de autorewards op uitgaven bij grote ketens en cashbacks op giftcards, kun je gratis producten proberen. Je koopt het product bij een winkel, en stuurt vervolgens de kassabon in waarop te zien is dat je het product gekocht hebt. Je krijgt het aankoopbedrag vervolgens terug (dit wordt toegevoegd aan je Scoupy-tegoed).

Financiële tips in je mailbox

Maximaal één keer per maand de nieuwsbrief met handige tips!

Kortingsacties en deals

In de Scoupy-app vind je een uitgebreid overzicht met kortingsacties en deals. Ook kun je deals vinden van winkels in de buurt. Winkels bieden bijvoorbeeld korting op je eerste aankoop, een gratis drankje, of cashback op je uitgaven aan. Ook zijn er winkels waar je kunt sparen voor een giftcard.

Scoupy: deals

Inzicht in je in- en uitgaven

Naast het aanbieden van cashbacks en kortingen, kun je je in- en uitgaven analyseren. Hiervoor dien je wel je bankrekening te koppelen. De Scoupy-app deelt vervolgens al je uitgaven in categorieën in. Op deze manier kun je zien waar je je geld aan uitgeeft en hier eventueel op sturen door je budget aan te passen of je geld anders te besteden.

Abonnementen stopzetten

Ook kun je automatisch abonnementen stopzetten. Scoupy toont je welke abonnementen je hebt, hoeveel het abonnement per jaar kost, en biedt je de mogelijkheid het abonnement op te zeggen. Wel gaat dit niet altijd goed, in onderstaande screenshot zie je bijvoorbeeld dat Waternet ook is aangemerkt als abonnement, echter is dit de waterschapsbelasting – en die kan ik niet zomaar opzeggen.

Scoupy: inzicht in je abonnementen

Probeer Scoupy

Ben je overtuigd van het voordeel van Scoupy en zou je ook cashbacks en kortingen willen ontvangen? Meld je dan gratis aan bij Scoupy, en ontvang direct tot €5 cashback op je uitgaven van de afgelopen 90 dagen.


Delen: