De app van Revolut zit vol handige tools zoals bijvoorbeeld budgetteren en makkelijk betalen en geld overmaken naar vrienden. Daar blijft het echter niet bij, met de gratis bankrekening en app van Revolut kun je ook sparen, alleen of samen met een ander.

Sparen met Vaults

In de app van Revolut kun je geld bewaren in vaults, oftewel kluisjes. Al het geld dat niet op je lopende rekening staat zit in een vault. Je kunt zowel persoonlijke vaults hebben als gedeelde vaults. Zo kun je bijvoorbeeld samen met een andere Revolut-gebruiker sparen voor de huur, een vakantie of ander doel. Je kunt meerdere vaults aanmaken om zo voor meerdere doelen tegelijk te sparen.

Het aanmaken van een vault is makkelijk. Om te beginnen kies je of je een persoonlijke of gedeelde vault wilt aanmaken. Van daaruit doorloop je een kort stappenplan.

Revolut app: vaults aanmaken

Kleingeld

Eén van de handige mogelijkheden van een vault is dat je ervoor kunt kiezen om “kleingeld” te sparen. Wanneer je dit doet rondt Revolut je uitgaven af en plaatst het verschil in je vault. Zo spaar je ongemerkt bij elke uitgave een klein beetje. Dit is vergelijkbaar met de manier waarop je met de beleggings-app Peaks je “wisselgeld” opzijzet om te beleggen.

Als je gebruik maakt van de kleingeld-mogelijkheid, kun je bovendien de “kleingeldversneller” aanzetten. Dit betekent dat het kleingeld dat je spaart wordt vermenigvuldigd met een factor 1 tot 10. Zou er €0,25 in je vault geplaatst worden en staat je kleingeldversneller op keer twee, dan gaat er €0,50 naar je vault. Zo spaar je nog sneller.

Kleingeld
Revolut app: kleingeld instellen
Financiële tips in je mailbox

Maximaal één keer per maand de nieuwsbrief met handige tips!

Periodieke overschrijving

Om het sparen helemaal makkelijk te maken kun je een periodieke overschrijving instellen. Elke dag, week, of maand leg je dan automatisch geld in in je vault. Voor je het weet heb je je doelbedrag bij elkaar gespaard zonder dat je ernaar om hoeft te kijken.

Gedeelde vaults

Als je een gezamenlijke vault aanmaakt kies je de gebruiker waarmee je de vault deelt uit je lijst met Revolut-contacten. Deze krijgt dan ook toegang tot de vault en kan net als jij geld inleggen of opnemen en de vault beheren.

Klaar voor gebruik

Als je alle stappen doorlopen hebt, is je vault klaar voor gebruik. In een handig overzicht zie je hoe ver je verwijderd bent van het halen van je doelbedrag, kun je extra geld inleggen, of juist geld opnemen uit je vault. Ook kun je de instellingen van je vault wijzigen.

Revolut app: een ingestelde vault

Probeer Revolut

Maak je nog geen gebruik van Revolut en ben je enthousiast geraakt? Revolut is gratis en je maakt eenvoudig een bankrekening met de mobiele app. Binnen een handomdraai kun je aan de slag met vaults en de vele andere mogelijkheden die je geldzaken makkelijker maken.


Delen: