Makkelijk beginnen met Beleggen: beleg je wisselgeld met Peaks

Lijkt beginnen met beleggen je interessant nu de rente op spaarrekeningen nagenoeg nul is? Maar heb je het idee dat beleggen moeilijk is en dat je een zak geld nodig hebt om te beginnen met beleggen? Dan kan ik je Peaks aanraden! Met Peaks beleg je je wisselgeld: elke keer dat je een aankoop doet, rondt Peaks het bedrag van deze aankoop af, en stopt het ‘wisselgeld’ in beleggingen.

Gemiddeld leg je op deze manier zo’n €5 tot €10 per week in, wil je meer inleggen, dan kun je een verdubbelaar instellen: stel een pintransactie is €1,80, dan zou Peaks normaal €0,20 apart zetten om te beleggen. Bij de verdubbelaar wordt dan €0,40 apart gelegd. Aan het einde van elke week wordt je verzamelde wisselgeld belegt. Ook kun je met iDeal in één keer een groter bedrag inleggen, of er voor kiezen om elke maand een vast bedrag in te leggen.

Waar beleg je in?

Bij Peaks wordt je geld in aandelenfondsen en obligaties belegt. Op het moment dat je klant wordt moet je een portfolio kiezen, hierbij heb je de keuze uit portfolio’s met lage en hoge risico’s. Over het algemeen geldt: hoe lager het risico, hoe lager het mogelijke rendement. Hoe hoger het risico, hoe hoger het mogelijke rendement. Peaks zorgt ervoor dat je geld belegt wordt, je hoeft (en kunt) bijvoorbeeld niet zelf te kiezen in welk aandelenfonds je je geld stopt.

Peaks is alleen beschikbaar als app op je smartphone. In de app heb je inzicht in het verzamelde wisselgeld, kun je zien hoe je beleggingen het doen, en kun je als je dit wil, geld terugboeken van Peaks naar je bankrekening.

Risico’s

Realiseer je wel dat aan beleggen een risico zit. Je inleg zou minder waard kunnen worden. Het voordeel van Peaks is, dat je elke keer maar een klein beetje geld inlegt, dus niet ineens de helft van je spaargeld ziet verdampen. Sowieso moet je nooit geld beleggen dat je écht niet kunt missen. Mijn persoonlijke strategie is om voor een langere periode te beleggen, het geld dat ik beleg wil ik er pas over tien of vijftien jaar uithalen. Zo hebben mijn beleggingen meer tijd om te herstellen van eventueel waardeverlies, én kan het langer renderen.

Op dit moment werkt Peaks alleen in combinatie met een Rabobank-rekening. Update: inmiddels kun je gebruik maken van Peaks als je klant bent van Rabobank, ABN AMRO, ING, SNS, ASN, Triodos Bank of Regiobank.


Delen: