Curve - Betaalpas

De afgelopen weken testte ik Curve, een app en betaaldienst waarmee je kunt betalen met al je betaalpassen, terwijl je enkel de Curve-pas op zak hoeft te hebben. En Curve heeft nog veel meer te bieden!

Wat is Curve?

Met Curve krijg je de beschikking over een betaalkaart (MasterCard), waarmee je betalingen kunt uitvoeren met al je andere MasterCards en VISA-kaarten. In feite geeft de Curve-betaalpas je betaling door, en zo wordt de betaling in rekening gebracht bij de betaalkaart die je op dat moment geselecteerd hebt. In de app kun je op elk moment met één simpele handeling de betaalkaart die je wilt gebruiken voor je betalingen aanpassen.

Curve: betaalpas selecteren

Wanneer je de app voor het eerst gebruikt krijg je de beschikking over een digitale betaalpas, deze kun je gebruiken voor betalingen in webwinkels zoals je dat normaal ook zou doen bij betalingen met creditcard. Daarnaast kun je in fysieke winkels betalen middels Apple Pay en Google Pay. Als je liever met een fysieke bankpas betaald, kun je deze aanvragen. Deze wordt vrij snel thuis bij je afgeleverd, gratis.

Een nieuwe betaalkaart toevoegen doe je door een foto te maken van de kaart of door de gegevens handmatig in te voeren.

Apple Pay en Google Pay

De betaalkaart van Curve is ook beschikbaar voor gebruik met Apple Pay en Google Pay. En dat maakt Curve nog interessanter, want als je gebruik maakt van een pas die dit niet ondersteund (hoewel de meeste banken en betaaldiensten dit tegenwoordig wel aanbieden), kun je door Curve te gebruiken toch betalen met Apple Pay of Google Pay.

Cashbacks

Als bonus voor het gebruik van Curve kun je cashbacks ontvangen. Cashback betekent letterlijk “geld terug”. Wanneer je aankopen doet bij winkels die op dat moment een cashback aanbieden krijg je een bepaald percentage van je aankoop terug. Houd er wel rekening mee dat er aan een cashback voorwaarden verbonden kunnen zijn, soms geldt een cashback bijvoorbeeld alleen voor nieuwe klanten van de aanbieder. Ook moet je de cashback activeren via de Curve-app, als je dit niet doet loop je de cashback mis.

Curve: cashbacks

Het geld dat je terugkrijgt door cashbacks wordt op je Curve-pas gestort. Deze pas kun je net zo makkelijk als de andere betaalpassen in de app selecteren om mee te betalen.

Financiële tips in je mailbox

Maximaal één keer per maand de nieuwsbrief met handige tips!

Klantenkaarten

Naast je betaalpassen kun je ook de klantenkaarten van je favoriete winkels bewaren in de app van Curve. Zo hoef je je klantenkaarten niet meer bij je te dragen of te zoeken naar de app van een winkel om de klantenkaart vanuit daar te gebruiken.

Er staan verrassend veel Nederlandse winkels in de lijst van klantenkaarten die je kunt toevoegen. Het toevoegen is enorm simpel: je maakt een foto van de barcode, en klaar! Mocht je de klantenkaart niet bij de hand hebben maar de barcode wel in de app van de betreffende winkel beschikbaar hebben, kun je de barcode ook handmatig invoeren.

Curve: klantenkaarten

Curve Black & Metal

Naast de gratis versie van Curve kun je ook voor een betaald account kiezen. Er zijn twee varianten: Curve Black en Curve Metal. Bij beide krijg je bijvoorbeeld een cashback van 1% op al je uitgaven bij een aantal zelfgekozen winkels. Ook is een reisverzekering bij beide inbegrepen, en bij Curve Metal zelfs een verzekering voor je mobiele telefoon.

CurveCurve BlackCurve Metal
Kosten per maandGratis€9.99€14.99
Premium 1% cashbackBij 3 winkelsBij 6 winkels
Binnenlandse geldopnames zonder transactiekosten€200 per maand€400 per maand€600 per maand
Reisverzekering
Mobiele telefoon-verzekering
Priority support

Probeer Curve

Maak je nog geen gebruik van Curve en lijkt het je wel wat? Curve is helemaal gratis! Als je onderstaande link gebruikt krijg je bovendien €5 welkomstbonus*.


*op het moment van schrijven, de voorwaarden kunnen in de toekomst veranderen

Delen: