Bunq Cashback

Niet alleen heeft Bunq één van de scherpste spaarrentes van dit moment, voor Bunq-klanten is er vanaf vandaag in de vorm van Bunq Cashback nog meer voordeel te behalen met automatische cashbacks op een deel van je aankopen.

Het verdienen van cashbacks, een fenomeen overgewaaid uit de Verenigde Staten, op je uitgaven wordt steeds populairder in Nederland. Ook op MoneyMeister lees je regelmatig over cashbacks.

Hoe werkt Bunq Cashback?

Wanneer je een Bunq Easy Money- of Easy Green-rekening hebt, kun je gebruik maken van cashbacks. Bij elke betaling die je doet (of dit nu is via Apple Pay/Google Pay of met een fysieke Credit Mastercard), ontvang je een cashback als de betaling in een bepaalde categorie valt.

Cashback-percentages

Over betalingen waar je cashback op krijgt verschilt het percentage cashback per categorie.

Categorie uitgaveCashbackpercentage
Openbaar vervoer2%
Restaurants en bars1%
Bunq Cashback – Cashbackpercentage per categorie

Nu lijken deze percentages vrij laag, maar als je bijvoorbeeld regelmatig uit eten gaat of gebruik maakt van het openbaar vervoer, kan de cashback op de lange termijn toch flink oplopen. Stel dat je per maand €150 uitgeeft aan het openbaar vervoer, dan ontvang je €3 cashback over dit bedrag.

Het mooie is dat je er helemaal niets voor hoeft te doen. Wekelijks wordt je cashback bijgeschreven op je Bunq Payday. Op het moment van schrijven ondersteunt Bunq het gebruik van 15 verschillende valuta om mee te betalen, bij al deze valuta kun je cashback verdienen.

Aan het verdienen van cashbacks zit een maximum van €500 per kalenderjaar. Maar de kans dat je over deze grens gaat is niet zo heel groot, aangezien je dan wel heel veel geld moet uitgeven binnen de cashback-categorieën.

Probeer ook deze cashbacks

Zoals gezegd worden cashbacks ook in Nederland steeds populairder. Eerder al verscheen op MoneyMeister een aantal artikelen over andere manieren om cashbacks te verdienen, waaronder:

Scoupy

Met Scoupy ontvang je automatisch cashbacks wanneer je bij bepaalde winkels betaald. Daarnaast vind je in de Scoupy-app tal van aanbiedingen en producten om gratis te proberen.

Plutus

Door te betalen met de Plutus-betaalkaart ontvang je over elke aankoop 3% cashback in crypto (PLU). Afhankelijk van je lidmaatschap kun je een aantal ‘perks’ (voordelen) kiezen. Als je je Netflix-abonnement betaald met Plutus, ontvang je tot €10 per maand in crypto. Er is keuze uit een groot aanbod aan perks, waaronder Albert Heijn, UberEats, Amazon, en Lidl.

Welke cashbacks gebruik jij al?

Ik ben heel benieuwd of je al gebruik maakt van cashback-programma’s, welke dat zijn, en wat je ervaring er mee is. Laat het weten met een reactie!

Delen: