Afgelopen week was ik te gast bij de podcast Alledaagse Vragen (BNN), om te praten over de financiële voordelen van het hebben van een relatie. In deze aflevering vertel ik wat de potentiële besparing is als je gaat samenwonen met je partner.

In de podcast Alledaagse Vragen worden vragen van luisteraars beantwoord. In deze aflevering stond de vraag “Hoeveel winst maak je als je een relatie hebt?” centraal. Ik werd door BNN benaderd om deze vraag te beantwoorden.

Eerder schreef ik al over hoe het leven als single duur is, en dat terwijl het aantal singles in Nederland steeds verder toeneemt. Net zoals in dit artikel leg ik uit dat met name wanneer je gaat samenwonen, je behoorlijk wat geld bespaard. Als je de vaste lasten kunt delen, kan dit oplopen tot een besparing van wel €700 per maand, per persoon. Uiteraard is dit wel sterk afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Wanneer je bijvoorbeeld een appartement huurt van €1000 per maand, en gaat samenwonen, kun je de huur delen en bespaar je al €500 per persoon. Ook de energierekening zal niet verdubbelen, maar je kunt de kosten wel delen. Hetzelfde geldt voor de boodschappen: het NIBUD heeft becijferd dat je als alleenstaande zo’n 10% meer kwijt bent aan je boodschappen dan wanneer je samenwoont (per persoon).

Luister de podcast

Je kunt de podcast luisteren op Spotify, of op de website van BNN.

Delen: