Rabobank Slimme Overboekingen

Niet alleen fintech-bedrijven komen in rap tempo met handige digitale mogelijkheden voor het beheren van je geld, ook traditionele banken zoals Rabobank proberen hun apps te moderniseren. In dit artikel leer je wat je kunt doen met ‘Slimme Overboekingen’ in de Rabobank-app.

Wat zijn Slimme Overboekingen?

Met Slimme Overboekingen verdeel je je geld automatisch over verschillende rekeningen en spaarpotjes. Je stelt één of meerdere regels in, en wanneer een transactie voldoet aan de voorwaarden van deze regel, wordt de regel uitgevoerd. Mocht je wel eens vergeten geld over te maken naar je spaarrekening, of sta je wel eens onnodig rood? Met Slimme Overboekingen hoef je je hier geen zorgen meer over te maken.

Er zijn verschillende soorten Slimme Overboekingen, die in dit artikel allemaal uitgelegd worden.

Inkomsten automatisch verdelen

Wanneer inkomsten afkomstig zijn van een bepaalde afzender (bijvoorbeeld je werkgever), dan kun je een bepaald bedrag of percentage van dit bedrag automatisch overboeken naar een spaarrekening- of spaarpotje. Zo vul je bijvoorbeeld eenvoudig je buffer aan met €250 als je salaris gestort wordt. Zo voorkom je dat je het geld dat eigenlijk naar je buffer had moeten gaan, per ongeluk uitgeeft. Op deze manier kun je ook makkelijker het pay yourself first-principe hanteren.

Financiële tips in je mailbox

Maximaal één keer per maand de nieuwsbrief met handige tips!

Automatisch je betaalrekening aanvullen

Misschien kun je niet rood staan, maar als je dit wel kunt betaal je daar een vrij hoge rente voor. Maar bij de kassa de melding “geen saldo” met bijbehorende harde pieptoon te zien krijgen is ook geen pretje. Met deze regel vul je automatisch je betaalrekening aan vanaf een zelf te kiezen spaarrekening wanneer het saldo op je betaalrekening onder een bepaald bedrag komt.

Rabobank-app: regel instellen voor rekening aanvullen

Automatisch sparen of beleggen

Staat er op een bepaalde dag van de maand nog een vooraf aan te geven bedrag op je rekening, dan boek je dit met deze regel automatisch over naar je spaarrekening of beleggingsrekening. Als je aan het einde van de maand nog geld over hebt, kun je het zo dus automatisch sparen, en begin je op de dag van je salaris met een schone lei.

Je wisselgeld sparen

Dit ken je wellicht wel van de populaire beleggings-app Peaks: bij elke transactie wordt het bedrag naar boven afgerond, en het verschil wordt overgeboekt naar je spaarrekening. Zo spaar je ongemerkt elke dag iets. Koop je bijvoorbeeld iets voor €3.25, dan wordt deze aankoop afgerond naar €4.00, en wordt €0.75 overgeboekt naar je spaarrekening.

Notificaties over overboekingen en saldo

In de Rabobank-app kun je naast Slimme Overboekingen ook alerts instellen. Zo ben je altijd direct op hoogte als er iets te melden valt over je bankzaken. Een greep uit de mogelijke alerts:

  • Saldo hoger of lager dan een bepaald bedrag.
  • Een bedrag van een bepaalde hoogte of hoger is afgeschreven of bijgeschreven.
  • Een betaalverzoek is betaald.
  • Er is onvoldoende saldo na een incasso.
Delen: