Vanaf dinsdag 1 februari kijk je op NPO3 naar het programma “Uit het rood”, waarin Edson da Graça vijf jongeren met schulden volgt. De schulden van deze jongeren variëren van bedragen van €6.000 tot €90.000.

In het programma worden de jongeren gecoacht door vijf jonge ondernemers. Een half jaar lang helpen de succesvolle ondernemers om financiële obstakels uit de weg te ruimen.

Eerder maakte Edson da Graça al de podcast-serie “Praat Money Met Me” waarin hij schulden en geldproblemen bespreekbaar probeert te maken.

Dakloos en met schulden 

Edson da Graça maakt in de eerste aflevering kennis met Mert die dakloos is en een schuld heeft van €26.000. Hij groeide op in Den Helder, waar hij met zijn moeder woonde. De nieuwe man van zijn moeder had een slechte invloed op het gezin door drugshandel en huiselijk geweld. Uiteindelijk wordt hij door de kinderbescherming uit huis gehaald en in een kindertehuis ondergebracht. Als hij achttien jaar is, gaat zijn studie niet goed, en geeft hij teveel geld uit waardoor zijn schulden oplopen.

In de eerste aflevering heeft hij al snel een baan gevonden, maar helaas komt hij niet door de proeftijd heen. Het kost hem even moeite om weer op te krabbelen en door te gaan. Horecaondernemer Jasper Kool (32) van Happy Tosti gaat Mert coachen.

Financiële tips in je mailbox

Maximaal één keer per maand de nieuwsbrief met handige tips!

Er alleen voor staan

Ook leert Edson in de eerste aflevering Kimberley (20) kennen. Op haar achttiende overleed haar moeder en stond ze er alleen voor. Doordat de rekeningen niet meer betaald werden liepen de schulden op. De schuld van ruim €6.000 geeft Kimberley veel stress. Ze leeft van een bijstandsuitkering van €400 per maand.

Kimberley heeft een passie voor kunst en creativiteit, en wil op den duur graag tattoo-artiest worden. Tijdens haar deelname aan het programma wordt Kimberley gecoacht door schoenenontwerper Zeynep, die gaat helpen met discipline, creativiteit, en het verwezenlijken van de droom van Kimberley.

Het programma Uit het rood is vanaf 1 februari 2022 wekelijks om 21:15 te zien op NPO3.
Delen: