Hoewel er voor veel mensen nog een taboe ligt op het praten over geldzaken, vinden we het allemaal reuze interessant om mee te kijken de portemonnee van een ander. Niet voor niets is de rubriek Kijk in de Knip op MoneyMeister ook populair. Binnenkort kun je bij de EO meekijken in de financiën van vier gezinnen in een nieuw seizoen “Waar doen ze het van?”.

In het programma “Waar doen ze het van?” zien we elk seizoen vier gezinnen die allemaal een verschillend inkomen hebben. Je ziet waar ze hun geld aan uitgeven en welke financiële keuzes ze maken.

Deze gezinnen doen mee

Ook in het derde seizoen zijn de verschillen tussen de gezinnen groot. Zo moet het gezin van Robin Koesjer het doen met €2400. Zij hebben moeite met het betalen van hun hypotheek en hebben enorme last van de inflatie. Daar tegenover maken we kennis met de familie Adema, die maandelijks €57.000 te besteden heeft. Een wereld van verschil. Wesley Adema heeft als vastgoedondernemer inmiddels een vermogen van zo’n 8 miljoen euro weten te vergaren.

Financiële tips in je mailbox

Maximaal één keer per maand de nieuwsbrief met handige tips!

Daarnaast krijg je een kijk je in de financiën van de familie Huisraad met een inkomen van €3650. Da’s een behoorlijk inkomen, maar omdat het inzicht in hun financiën ontbreekt hebben ze inmiddels wel een flinke berg schulden opgebouwd. Ze zijn hard bezig om een financiën weer op orde te krijgen.

De familie Ponsen moet het doen met €3800 per maand, Wesley Ponsen is volkszanger, en samen met zijn vrouw en zoontje wonen ze op een woonwagenkamp in Nootdorp. Hun doel is om hun inkomen aanzienlijk te vergroten naar zo’n €5000 per maand.

Vanaf donderdag 27 juli om 21:30 kijk je naar “Waar doen ze het van?” op NPO1.
Delen: