Hoeveel ben je waard?

Inmiddels is het vijfde seizoen van “Hoeveel ben je waard?” te zien op SBS6. Samen met een financieel expert en een taxateur duikt Viktor Brand in de financiën van de meest uiteenlopende mensen.

Dat we graag in andermans financiën gluren blijkt ook wel uit het feit dat de Kijk in de Knip-rubriek op MoneyMeister veel gelezen wordt. Stiekem vergelijken we onszelf graag met anderen en kijken we of we het beter of slechter doen. Ook de financiële keuzes van de deelnemers vinden we reuze interessant.

Saillant detail: Viktor Brand houdt z’n eigen salaris geheim.

Hoeveel ben je waard?

In het programma worden alle bezittingen van de deelnemers tegen het licht gehouden, werkelijk niets wordt overgeslagen. Het blijft niet bij het geld op de betaalrekening en spaarrekeningen. Ook het huis, de meubels, auto, kunst, en prullaria worden aan een taxatie onderworpen.

Tegenover de bezittingen staan de schulden: van een persoonlijk krediet tot hypotheek. Als je de bezittingen en schulden tegen elkaar wegstreept blijft er een bedrag over. En dat is wat de deelnemer waard is.

Financiële tips in je mailbox

Maximaal één keer per maand de nieuwsbrief met handige tips!

Seizoen 5

Het vijfde seizoen trapt af met een aflevering over Ingrid. Zij is gids in de Zaanse Schans en verdiende daar goed mee. Helaas is de business door de corona-pandemie grotendeels opgedroogd, wat Ingrid voor de nodige financiële uitdagingen stelt. Ze heeft een flinke spaarpot, maar geeft ook structureel te veel uit. Hoe lang kan ze dat nog volhouden?

In dezelfde aflevering onderzoekt Viktor het stel Nico en Jolanda. Nico is vrachtwagenchauffeur en een stuk ouder dan zijn partner – ze schelen 16 jaar. Het liefst willen ze samen tegelijk met pensioen, wat in de praktijk betekent dat Jolanda behoorlijk vroeg stopt met werken. De vraag is of ze dat financieel wel redden.

Advertentie - Lees hieronder verder

Nettowaarde

Weet jij wat je waard bent? In feite wordt in het programma de nettowaarde van de kandidaten berekend. Je trekt alle schulden van al je bezittingen af. Het getal dat hier uit komt is nettowaarde, oftewel je vermogen.

Het berekenen van je nettowaarde geeft je inzicht in je bezittingen en schulden, en op welke manier je vermogen is verdeeld. Als je een koophuis hebt, zul je in de praktijk vaak zien dat een groot deel van je bezittingen bestaat uit je koophuis.

Hoeveel ben je waard? bekijk je vanaf woensdag 21 juli 2021, om 20:30 op SBS6
Delen: