De huidige generatie jongeren worden ook wel Generatie Z genoemd, de groep jongeren die ergens tussen het midden van de jaren 90 en 2010 geboren is. Maar hoe spreek je die groep aan en laat je ze kennismaken met geld en financiën? De NPO heeft een serie uitgebracht die je helpt met de financiële opvoeding van je kind.

Financiële opvoeding

Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen: je kinderen om leren gaan met geld. Van het verplicht laten sparen van een deel van het zakgeld, tot klusjes doen en daarvoor betaald krijgen: de meeste ouders proberen hun kroost al op jonge leeftijd te laten zien dat je voor geld moet werken en dat je je geld maar één keer uit kunt geven.

Economie, inflatie en beleggen

Echter, naarmate je kinderen wat ouder worden en in de pubertijd komen, ontstaat ook de noodzaak dat ze iets over de wat complexere onderwerpen met betrekking tot geld leren. Denk hierbij aan zaken zoals de economie, centrale banken, inflatie en het beleggen in aandelen en obligaties. Veel ouders tasten bij dit soort onderwerpen echter in het duister.

En daar is dan de NPO: met de zesdelige serie ‘Beter ga je beginnen te beseffen je geld‘ probeert de NPO op een humoristische en flitsende wijze het thema ‘geld’ uit te leggen. Presentatoren Tom en Yannick gaan er in sneltreinvaart doorheen.

Aan de slag!

Of de serie iets voor je (kind) is beoordeel je natuurlijk het makkelijkst door een aflevering te kijken. Hieronder kijk je de eerste aflevering van de zesdelige serie.

Mocht je als ouder, of als jongere zelf, nog niet genoeg hebben van geld en alles daar omheen, dan heeft de NPO als bonus ook nog een podcast voor je.

Delen: