Als je soms tijd over hebt en die tijd wil inzetten om iets extra’s te verdienen, ben je ze misschien wel eens tegengekomen: websites waar je met het invullen van enquetes geld of cadeaubonnen kunt verdienen. In dit artikel legt MoneyMeister je uit hoe dit werkt en of het echt iets oplevert, en vind je een aantal betrouwbare panels zodat je direct kunt beginnen.

Direct naar de enquete-websites

Even terug naar de basis: hoe is het überhaupt mogelijk om geld te verdienen met het invullen van enquetes? Dat zit zo: grote merken zijn voortdurend op zoek naar de gedachten van consumenten. Door heel veel mensen vragen te laten beantwoorden over een bepaald product, leren ze de behoefte van potentiële klanten kennen. Hierop stemmen ze vervolgens hun producten en marketing af.

Maar niet alleen bedrijven, ook overheden en politieke partijen zijn reuze benieuwd naar de mening van de samenleving. Zij betalen marktonderzoekbureau’s geld om deze informatie te verzamelen, en die marktonderzoekbureau’s gebruiken een deel van dat budget om jou te betalen voor het invullen van de enquetes.

Marktonderzoekbureau’s doen in opdracht van bedrijven, overheden en andere organisaties onderzoek en besteden een deel van het budget aan het belonen van respondenten.

De basis van verdienen met enquetes invullen

Elk van deze marktonderzoekbureau’s heeft een panel met duizenden respondenten. Wanneer een bedrijf of ander soort organisatie behoefte heeft aan de mening van bijvoorbeeld consumenten, verspreid zo’n marktonderzoeksbureau een enquete onder (een deel van) haar panel. De leden van het panel geven antwoord op de vragen, verdienen hier een klein bedrag mee, en de opdrachtgever krijgt de inzichten die ze nodig heeft.

Zonde van je tijd of niet?

Eerlijk is eerlijk: omgerekend naar een uurloon verdien je er echt een schijntje mee. Het is niet zo dat je per dag een paar uur aan het werk bent en zo leuk bijverdiend. Maar het hoeft niet zonde van je tijd te zijn.

Zit je bijvoorbeeld elke dag een tijdje in het openbaar vervoer op weg naar school of werk? Dan is dat het perfecte moment om een aantal enquetes in te vullen. Is er een reclameblok begonnen tijdens het kijken van je favoriete TV-programma? Ook een ideaal moment om even je telefoon erbij te pakken en wat vragen te beantwoorden.

Overigens betalen niet alle platformen je uit in klinkende euro’s, bij een aantal kun je je enkel laten uitbetalen in cadeaubonnen. Hierbij moet je denken aan cadeaubonnen van de grotere webwinkels zoals Bol.com en Coolblue.

Je wordt betaald op basis van de lengte van de enquete. Hoe meer tijd het kost om de enquete in te vullen, hoe meer je verdiend. De verdiensten variëren van een paar cent tot een paar euro per enquete.

Enquetes gericht op specifieke doelgroepen

Het is ook niet zo dat je zoveel enquetes in kunt vullen dat je er een dagtaak aan hebt. Daarom is het raadzaam om je bijvoorbeeld op meerdere platformen aan te melden, zodat je vaker een enquete kunt invullen. Op die manier sprokkel je op de lange termijn best een leuk bedrag bij elkaar.

Daarbij komt ook nog, dat enquetes vaak gericht zijn op een bepaalde doelgroep: mensen uit een bepaalde regio, wel of juist niet werkzaam in een bepaalde sector, of bijvoorbeeld mensen die een robotstofzuiger hebben gekocht of op vakantie zijn geweest naar Spanje. Je kunt dus niet altijd aan elke enquete meedoen.

Als je aan een enquete begint krijg je soms een aantal controlevragen om te bepalen of je tot de doelgroep behoort. Als dit het geval is, kun je de enquete invullen. Ook wordt bij aanmelding bij een panel vaak gevraagd om een aantal vragenlijsten met profielkenmerken in te vullen. Op basis hiervan kan het platform je dan gericht uitnodigen om een enquete in te vullen.

Panels waar je online geld en cadeaubonnen kunt verdienen

Geïnteresseerd? Check dan de lijst met betrouwbare panels waar je met het invullen van enquetes (en als je dat wil soms andere taken, zoals mystery shopping of groepsgesprekken) geld en cadeaubonnen kunt verdienen.

EuroClix

EuroClix is misschien wel de bekendste website waar je met het invullen van enquetes iets kunt verdienen. Je kunt je laten uitbetalen op je bankrekening. Naast het invullen van enquetes kun je ook verdienen door online te shoppen (pas hier wel mee op, doe dit alleen als je ook zonder EuroClix van plan was bij de betreffende webwinkel te shoppen, anders geef je misschien onnodig geld uit).


Opinieland

Bij Opinieland verdien je geld of cadeaubonnen. Je kunt je onder meer laten uit betalen in Bol.com, Zalando, en De Bijenkorf-bonnen.


LifePoints

LifePoints heeft een groot aanbod aan beloningen. Je kunt je laten betalen in cadeaubonnen van talloze webwinkels, een gift aan goede doelen, en een betaling van geld op PayPal. Het aantal enquetes waarvoor je wordt uitgenodigd bij LifePoints is groot, dus het sparen gaat vrij snel.


GfK Panel

Het panel van GfK is één van de grootste van Nederland. Regelmatig ontvang je een e-mail voor het invullen van een nieuwe enquete over een breed scala aan onderwerpen.

Naast voor het invullen enquetes, kun je ook uitgenodigd worden voor een telefonisch interview, mystery shopping, groepsgesprekken en een mediaonderzoek. Zo kun je nog meer verdienen.


Toluna

Ook bij Toluna vul je vragenlijsten in en verdien je cadeaubonnen door je mening te geven. Ze noemen hun panel het ‘Influencers Panel’, waar je je mening kunt geven over alles wat nieuw en cool is.


Ipsos I-Say

Bij Ipsos I-Say verdien je cadeaubonnen van verschillende bekende webwinkels, laat je je uitbetalen in euro’s via PayPal of ontvang je een virtuele prepaid creditcard die je vervolgens bijna overal kunt besteden.


AttaPoll

Enquetes beantwoorden bij AttaPoll doe je met de iOS of Android-app. Er zijn veel enquetes beschikbaar en je ziet direct welk bedrag je als beloning ontvangt. Je kunt deze beloning vervolgens als gift card of via PayPal of Revolut laten uitbetalen.


Delen: