Albert Heijn App

Na 65 jaar stopt supermarktconcern Albert Heijn met de papieren koopzegels. Voor elke euro boodschappen kun je een zegel kopen, de ‘koopzegel’, en die plak je in een spaarzegelboekje. Wanneer je het spaarzegelboekje helemaal vol geplakt hebt, ontvang je contant geld mét een rente van 6%.

Voor veel mensen was het een traditie, na het boodschappen doen zegels plakken en eens in de zoveel tijd één of meerdere boekjes inleveren en geld ervoor terugkrijgen. Een manier van ongemerkt sparen met een flinke rente.

Papieren koopzegels sparen verdwijnt, maar klanten met een persoonlijke bonuskaart kunnen met ingang van 1 juni digitaal gaan sparen. Het verzilveren van de gespaarde zegels blijft hetzelfde: of je levert ze in bij de balie en krijgt contant geld, of het gespaarde bedrag wordt in mindering gebracht op de boodschappen. Voor de toekomst kijkt Albert Heijn ook naar mogelijkheden om het gespaarde bedrag direct op je bankrekening te storten.

Rente

Je vraagt je misschien af hoe het zit met die 6% rente. Dat is eigenlijk heel simpel: voor een koopzegel betaal je €0,10. Als je een spaarzegelboekje helemaal vol hebt, heb je 490 zegels geplakt, oftewel een totaal van €49. Echter, wanneer je het spaarzegelboekje inlevert om je zegels te verzilveren, krijg je €52. Dat is een verschil van €3, oftewel 6%. Dat is flink meer rente dan je tegenwoordig bij de bank krijgt!

Koopzegels Digitaal Sparen
Tot 6% rente op je spaargeld bij Albert Heijn

Coronavirus

Door het Coronavirus zoekt ook Albert Heijn naar manieren om fysiek contact tussen klanten en medewerkers zoveel mogelijk te beperken. Hoewel de supermarkt al wel bezig was met het digitaliseren van koopzegels sparen, is het invoeren van digitaal koopzegels sparen door de uitbraak van het coronavirus versneld.

Tot het eind van het jaar kun je nog op de ouderwetste manier koopzegels sparen, daarna zul je toch echt met de app verder moeten.

Delen: