Eind april was ik te gast bij de Goed met Geld-podcast om te praten over fintech. Het was de eerste keer dat ik zoiets deed, en ik vond dat behoorlijk spannend. Inmiddels is de podcast online te beluisteren!

Wat is de Goed met Geld-podcast?

Voordat ik begon met MoneyMeister had ik al een grote interesse in personal finance en beleggen, en luisterde ik regelmatig naar podcasts over dit onderwerp. Zo ook naar de Goed met Geld-podcast, waar hosts Arjan en Bas op regelmatige basis afleveringen maken over allerhande onderwerpen die te maken hebben met geldzaken.

Ze behandelen een breed scala aan onderwerpen, van beleggen tot sparen, verzekeringen, crypto, en FIRE. Zeker voor beginnende finance-nerds zijn de afleveringen zeer geschikt. Erg laagdrempelig en enorm informatief en leerzaam.

In zekere zin heeft de Goed met Geld-podcast me gemotiveerd om zelf ook te gaan bloggen over personal finance.

Luister de podcast

De aflevering waarin ik te gast was gaat over fintech. Fintech is een samenstelling van finance en technology. Fintech-bedrijven schieten als paddestoelen uit de grond, denk hierbij aan neobanken zoals Revolut en N26 die volledig digitaal werken, of bijvoorbeeld de app Grip van ABN Amro waarmee je in een handomdraai inzicht in je inkomsten en uitgaven krijgt.

We spreken in de podcast onder meer over deze bedrijven en apps, maar ook over de Crypto.com creditcard waarmee je cashbacks krijgt in crypto (CRO).

Elke aflevering wordt afgesloten met de Goed met Geld-vragen, waarin ik onder meer vertel over mijn grootste financiële blunder, waar ik over vijf jaar zou willen staan, en wat mijn advies is aan de luisteraar.

Delen: