ING Creditcard Apple Pay

Gebruikers van Apple Pay kunnen in hun handjes knijpen. Naast je ING-betaalpas kun je nu ook je ING Creditcard toevoegen aan je Apple Wallet, en daarmee dus contactloos betalen, zonder je pasje mee te nemen.

Apple Pay werkt overigens niet alleen met je iPhone, maar ook met andere Apple devices, zoals de iPad, Apple Watch, en Mac. Zo betaal je makkelijk online in webshops of apps, en natuurlijk aan de kassa in de meeste winkels. Afhankelijk van het type device waarmee je betaalt, kun je de betaling bovendien autoriseren met Face ID of Touch ID.

ING Creditcard toevoegen aan Apple Wallet

Het toevoegen van je ING-creditcard aan je Apple Wallet is zo gepiept. In deze vier simpele stappen regel je het.

Stap 1 – Apple Wallet

Het beginpunt is niet de ING-app, maar de Apple Wallet-app. Daar klik je op het plusje rechts bovenin. Het kan zijn dat de Wallet-app direct de ING Creditcard voorstelt. Indien dit niet zo is, dan selecteer je die uit de lijst.

Stap 2 – CVC-code invoeren

Vervolgens vul je de CVC-code van je creditcard in. Deze staat op de achterkant van je creditcard, en is een driecijferig nummer. Daarna wordt je gevraagd om een foto te maken van je creditcard. Leg je creditcard op tafel en zorg dat de creditcard binnen het kader op je scherm ligt. De Apple Wallet-app zal automatisch een aantal gegevens van je creditcard overnemen. Controleer deze even voordat je doorgaat.

Toevoegen van de ING Creditcard aan Apple Pay

Stap 3 – Verifieer je creditcard met de ING-app

De laatste stap is het verifiëren van je creditcard. Kies de optie ‘ING Nederland app’. De ING-app zal nu openen, alwaar je de opdracht kunt bevestigen.

Apple Pay activeren met de ING-app
Houd er rekening mee dat je de ING-app op je iPhone geïnstalleerd moet hebben om de creditcard te verifiëren.

Stap 4 – Klaar!

Als het verifiëren gelukt is, dan kun je vanaf nu met je creditcard betalen met Apple Pay.

Delen: