Soms geef je je geld makkelijker uit dan je zou willen, aan zaken die eigenlijk helemaal niet zo belangrijk zijn. Besparen kan heel makkelijk zijn en alle kleine besparingen samen leveren toch een leuk bedrag op. Met deze tien bespaartips kun je direct aan de slag.

Besparen is makkelijker dan je denkt

Bij besparen denk je misschien aan grote bedragen en heel erg je best moeten doen, maar niets is minder waar. Besparen kan namelijk zonder al te veel moeite. Juist in de alledaagse dingen waar je niet over nadenkt, zit een potentiële besparing.

Besparen op je abonnementen

Je hebt ‘m vast al vaker voorbij zien komen: besparen op je abonnementen. Ongemerkt hebben we meer abonnementen dan we denken. Daarom is het goed om minimaal één keer per jaar je abonnementen tegen het licht te houden en te kijken of je er niet een paar op kunt zeggen.

Eten bestellen

Het is zo lekker makkelijk: even kijken op Thuisbezorgd of UberEats, en voor je het weet heb je een pizza, sushi, of andere vette hap in huis. Zonde, want eten bestellen is namelijk heel erg duur. In de supermarkt vind je diepvriespizza’s, ovenfriet en andere lekkernijen die je gewoon in je vriezer kunt bewaren. Mocht je toch eten willen bestellen: probeer het eens direct bij het restaurant te bestellen. Restaurants betalen een flinke commissie aan bedrijven als Thuisbezorgd, en bieden je daarom vaak korting aan als je direct bij hen zelf besteld.

Plastic tasjes in de supermarkt

Een plastic tasje in de supermarkt kost zo’n €0,20. Niet veel, maar wel als je er honderd per jaar koopt. Leg er een paar klaar bij de voordeur, zodat je die meeneemt als je boodschappen gaat doen. Dat scheelt je geld, en is ook nog eens beter voor het milieu.

Financiële tips in je mailbox

Maximaal één keer per maand de nieuwsbrief met handige tips!

Spaar koopzegels

Bij veel supermarkten kun je koopzegels sparen, bij een volle (digitale) spaarkaart krijg je vaak een aantrekkelijke rente. Bij de Albert Heijn zelfs 6% procent. En bovendien spaar je koopzegels vaak makkelijk automatisch in de app op je smartphone.

Betaal je zorgverzekering in één keer

Als je je zorgverzekering direct voor het hele jaar betaald, krijg je vaak een aantrekkelijke korting op je premie. Die korting kan oplopen tot wel twee procent.

Stap elk jaar over van energieleverancier

Energieleveranciers geven nieuwe klanten over het algemeen een welkomstbonus die kan oplopen tot wel een paar honderd euro. Overstappen van energieleverancier is voor veel mensen een grote stap, omdat ze denken dat het heel veel geregel is. Maar in werkelijkheid is overstappen heel makkelijk, je hoeft er bijna niets voor te doen. Als je elk jaar overstapt, krijg je elk jaar die welkomstbonus én scherpere tarieven.

Vraag om korting bij je Internet en TV-aanbieder

Net als bij energieleveranciers geven aanbieders van internet en tv nieuwe klanten een korting. Als je bijvoorbeeld een jaarcontract afsluit, krijg je korting op de eerste zes maanden. Na dat eerste half jaar betaal je de volledige prijs. Wanneer je jaarcontract afloopt, wordt deze maandelijks opzegbaar en automatisch verlengd. Veel mensen laten dit zo, en betalen daarom teveel. Bel na het aflopen van je jaarcontract je provider en vraag om korting, in de meeste gevallen krijg je die.

Advertentie - Lees hieronder verder
Aanbiedingen bij webshops

Vervang je lampen door ledverlichting

Ledlampen gebruiken slechts een fractie van de energie die een gloeilamp of spaarlamp gebruikt, en zijn tegenwoordig heel betaalbaar. Vervang daarom je lampen in huis door ledlampen, en bespaar op je energiekosten. Omdat ledlampen bovendien een stuk langer meegaan, is het de investering absoluut waard.

Gebruik kortingscodes als je online winkelt

Bij het doen van een online aankoop kun je vaak kortingscodes invullen. Zoek daarom op Google altijd even naar kortingscodes voordat je gaat betalen, grote kans dat er een kortingscode beschikbaar is waarmee je korting krijgt op de aanschafprijs, of waarmee bijvoorbeeld de verzendkosten vervallen.

Koop een ouder model

Heb je echt de nieuwste iPhone nodig? Een model van een paar jaar geleden voldoet waarschijnlijk prima aan je eisen, en kost een stuk minder (dit kan wel meer dan honderd euro schelen). Als je het toestel los koopt en er een Sim Only-abonnement bij neemt, houd je bovendien de maandelijkse kosten lager, en krijg je geen notering bij het BKR.

Wat is jouw beste bespaartip?

Ben jij ook bedreven in het besparen van geld? Deel jouw beste bespaartip bij de reacties onder dit artikel, of stuur een berichtje op Facebook of Instagram!

Delen: